Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Je zal maar in Hilversum wonen, met carnaval bij oma en opa in Son en Breugel logeren, naar de optocht gaan kijken en dan nog een mooie prijs winnen ook. Dat overkwam de 10-jarige David van Capelle, zo bleek afgelopen zaterdag toen in de nieuw brandweerkazerne de uitslag bekend werd gemaakt van de wedstrijd, die door de brandweer voor de jeugd was uitgeschreven.

David bleek het gewicht van de goudstaaf, op de carnavalswagen van de brandweer het dichtst te hebben benaderd en won daarmee de eerste prijs, een volledig verzorgd kinderfeestje. De brandweer had dit jaar als thema voor de wagen in de optocht ‘Geen krisis bij de Brandweer; krisis nee, fist mar mee’ en dat onder andere uitgebeeld met een staaf goud, waaraan voor de jeugd een prijsvraag verbonden was.

Nieuwe kazerne  Een tiental kinderen, die de ruim 1300 gram wegende goudstaaf het beste hadden ‘gewikt en gewogen’ was deze zaterdag met hun familie uitgenodigd op de nieuwe kazerne voor de bekendmaking van de uitslag en de prijsuitreiking. Zij werden ontvangen door het lid van de brandweer Arno Mulders, die de uiteindelijke winnaars bekend maakte. David was er opnieuw helemaal voor uit Hilversum gekomen om de eerste prijs in ontvangst te nemen en was er duidelijk verguld mee. Maar ook de andere deelnemertjes gingen niet met lege handen naar huis en werden met een leuke attentie verrast.

Rondleiding  De aanwezigen vielen op deze zaterdag toch al allemaal met hun neus in de boter, want ze kregen na de prijsuitreiking als eerste inwoners van Son en Breugel een rondleiding door het spiksplinternieuwe, net in gebruik genomen gebouw. Daarbij gaven enkele leden van de brandweer uitgebreid tekst en uitleg over de fraaie nieuwe accommodatie en over de materialen, die door de brandweer in de uitoefening van hun taak gebruikt worden. Dat was een buitenkansje, dat de aanwezigen zich niet lieten ontnemen natuurlijk. En er was nog een andere primeur: een spiksplinternieuwe brandweerwagen, het Snelle Interventie Voertuig, zoals het genoemd wordt, stond net één dag te glimmen in de garage en ook die kon uitgebreid worden bekeken en bewonderd. Voor de deelnemertjes en hun ouders werd het zodoende een hele bijzondere ochtend op bezoek bij de Sonse brandweer.   Open Dag  Op zaterdag 25 mei is er een open dag en dan krijgt iedereen de gelegenheid een kijkje te komen nemen in het nieuwe Combigebouw, waar sinds kort ook de afdeling Gemeentewerken is gevestigd.

Bron: Kliknieuws.nl
Foto's: Wil Feijen
 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner