Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

De brandweer van Son en Breugel is afgelopen zaterdag naar Lommel afgereisd voor een hele dag realistisch oefenen. Realistisch oefenen houdt in dat er word geoefend met echt vuur in plaats van lichtslangen en borden wat de brand moet voorstellen. In de ochtend werden een viertal elementaire oefeningen gedraait en na de middag een tweetal inzetoefeningen.

Alle deelnemers hebben opnieuw kennis gemaakt met hitte, straalpijp- en ventilatietechnieken. Saarnaast werden de deelnemers bijgeschoold in de laatste blustechnieken. Gebouwen en vooral de daarin gebruikte materialen zijn de laatste jaren erg veranderd. En vergen een andere aanpak als vroeger. Ook zijn oude technieken achterhaald en hebben we meer kennis van de brandontwikkeling in panden.

Een van de leerzaamste technieken was die wel van hoe je in een bepaalde ruimte de rookgassen moet koelen om flash over te voorkomen. Hierbij komen temperaturen vrij van meer dan 600 graden Celsius. Door m.b.v. juist gebruik van je straalpijp kun je de rookgassen koelen en ervoor te zorgen dat je niet gekookt wordt door de stoomvorming.

20150418 102344-small
Foto: brandweer Son en Breugel
 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner