Inzetten
Twitter
Twitter
Er deed zich een fout voor

Oeps, er is een fout opgetreden. Excuses voor het ongemak. Als deze fout blijft aanhouden, aarzel dan niet en vertel het ons.

Er deed zich een cachefout voor

Kijk op nl-alert.nl en stel je mobiel in.

De overheid stuurt maandag 1 juni om 12:00 een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand van dit controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel goed is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen.

nl-alert logo liggend

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie, zoals een grote brand, een dreigende overstroming of noodweer met een tekstbericht informeren. De meeste mensen hebben altijd een mobiel bij zich. Daardoor worden met NL-Alert meer mensen bereikt tijdens een noodsituatie.Alle aanbieders van mobiele telefonie ondersteunen NL-Alert op hun 2G en 3G netwerk.

Op dit moment is NL-Alert nog niet via het 4G-netwerk te ontvangen. Alle providers zijn wettelijk verplicht om uiterlijk 1 december 2015 hun netwerken geschikt te maken voor verzending van NL-Alert over 4G. Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet je dit zelf doen. Ga daarom nu naar www.nl-alert.nl en ga na of je jouw mobiel moet instellen.

NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem. NL-Alert is inmiddels ruim zestig keer ingezet om mensen te informeren bij verschillende noodsituaties zoals grote branden, een ontsnapte giftige cobra en een treinbotsing waarbij brandbare stof vrijkwam.

Vopor meer informatie zie https://www.nl-alert.nl/

 
Inloggen (leden)Zoeken
Twitter
No tweets found.
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner